Noslēdzies integrācijas projekts ”Rudens virpulis Bišumuižā”

Septembrī Rīgas Jauno tehniķu centrs uzsāka sadarbību ar Rīgas internātvidusskolas bērniem ar dzirdes traucējumiem. Projektā “Rudens virpulis Bišumuižā” darbojās bērni ar dzirdes traucējumiem un RJTC audzēkņi. Projekta mērķis bija iesaistīt bērnus ar dzirdes traucējumiem centra pulciņu darbā.

Nodarbības vadīja Rīgas Jauno tehniķu centra pulciņu pedagogi, kuriem asistēja internātskolas pedagogi. Pulciņu nodarbību laikā internātvidusskolas bērni pavadīja savu laiku savādākā vidē kā ierasts. Projekta laikā tika apmeklētas Rīgas Jauno tehniķu centra LEGO, Floristikas, Robotikas un Tehniskās modelēšanas nodarbības.

Projektam noslēdzoties, sadarbība starp izglītības iestādēm nebeigsies. Daļa no projektā iesaistītajiem bērniem un skolotājiem ir izteikuši vēlmi turpināt kopīgas nodarbības. Mārtiņdienā projekta dalībnieki noslēdzošajā pasākumā kopīgi atskatījās uz paveikto, darbojās radošās darbnīcās, veidoja maskas, lai varētu sākt ķekatās iešanu.

Paldies visiem projekta dalībniekiem par radošumu un vēlmi sadarboties! Īpašs paldies projekta koordinatoram – RJTC izglītības metodiķim Jānim Rage – Raģim!

Integrācijas projekts “Rudens virpulis Bišumuižā” finansiāli tika atbalstīts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmā.

Share This Post On
468 ad