LEGO konstruktoru radošais konkurss „Kad pasaciņa ciemos nāk…” rezultāti

27. novembrī Rīgas Jauno tehniķu centrā (RJTC) norisinājās Rīgas bērnu un skolēnu LEGO konstruktoru radošais konkurss „Kad pasaciņa ciemos nāk…”, kurā tika aicināti piedalīties audzēkņi divās vecuma grupās: 6-8 gadi un 9-11 gadi.

Pasaku konkurss RJTC notika jau 3. gadu. Konkursa dalībnieki noklausījās latviešu tautas pasaku  (iepriekš nenosauktu, šoreiz – „Vecīša cimdiņš”) un veidoja telpisku ilustrāciju. Par savu ilustrāciju bija jāatbild uz žūrijas jautājumiem.

Šajā gadā tika saņemts rekordliels dalībnieku pieteikumu skaits – 50! Konkursā piedalījās audzēkņi no 14 dažādām iestādēm: Rīgas 4. speciālās internātpamatskolas, Rīgas 3. speciālās pamatskolas, Rīgas 24. pamatskolas, Rīgas 60. vidusskolas, Rīgas 41. vidusskolas, Rīgas 19. vidusskolas, Rīgas Valda Zālīša sākumskolas, Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas, Š. Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolas, J. G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas, BJC „Zolitūde”, BJC „Bolderāja”, RJTC, BJC „Altona”.

Darbus vērtēja RJTC pieaicināta neatkarīga žūrija, kuras sastāva bija Dita Barona no „Krišjāna Barona muzeja”, „Lāču mamma” – Velga Vītola, kā arī Latvijas LEGO fanu grupas pārstāvji – Lauris Kļaviņš un Rolands Ķirpis. Kā jau katru gadu, arī šajā konkursā žūrija atzina, ka viņu darbs bijis sarežģīts, jo konkursam katru gadu tiek izvirzīti tikai labākie no labākajiem LEGO pulciņu audzēkņiem, tādēļ parasti konkursa darbi ir ļoti līdzvērtīgi un katrs no tiem – ievērības cienīgs!

Dalībnieku rezultāti:

I grupa

1.v. Dārta Pole (RJTC)

2.v. Iļja Juršins (BJC „Zolitūde”)

3.v. Rodrigo Valters Rukutis (Rīgas 41.vsk.)

II grupa

1.v. Vitālijs Dzenis (BJC „Zolitūde”)

2.v. Alika Vodņeva (BJC „Zolitūde”)

3.v. Georgijs Kristapsons (BJC „Zolitūde”)

Šajā gadā tika piešķirtas arī simpātiju balvas.

Dalībnieku izvēlēta simpātija:

I grupā – Aleksandrs Lisovs (Rīgas 24.psk.)

II grgrupā – Ansis Grīnbergs (Rīgas 19.vsk.)

RJTC simpātija:

Rūdolfs Lūriņš (RJTC)

Liels paldies dalībniekiem, dalībnieku pedagogiem un vecākiem, kā arī žūrijas komisijai un Lego pārstāvniecībai Baltijā. Īpašs paldies RJTC Lego pulciņu skolotājām: Sanitai Jākobsonei un Vizmai Virsei!

Informāciju sagatavoja:
J. Rage – Raģis, RJTC izglītības metodiķis

Share This Post On
468 ad