Rīgas Jauno tehniķu centra audzēkņi piedalās Latvijas Robotikas čempionātā

12. aprīlī norisinās Latvijas Robotikas čempionāts 2014. Tā organizatori: RTU, iRobot un RTU Robotikas klubs. Pasākums ir Latvijas čempionāts, taču tajā piedalījās vairākas komandas arī no Lietuvas universitātēm un interešu izglītības centriem.

Katru gadu pasākumā piedalās Rīgas Jauno tehniķu centra Robotikas pulciņš skolotāja Edgara Zīverta vadībā. Šajā gadā – jau ar 5 robotiem 3 dažādās disciplīnās, proti, „Line fallower”, „LEGO line fallowe”, „LEGO Sumo”. Šīs sacensības visveiksmīgākās izrādījās mūsu pulciņa skolotājam, jo ar iepriekšējā gadā TJD pasākumā veidoto līnijsekotāju noteikto distanci veica, uzrādot labu rezultātu, arī pulciņa audzēkņi nekur tālu neatpaliek.

Kopā piedalījās vairāk, kā 50 dažādu veidu roboti, katram robotam ir vismaz viens saimnieks un komanda, kura palīdz tikt ar šo monstru galā.

Disciplīnā Line fallower  robots RJTC, ar laidēju Edgaru Zīvertu, izcīnīja godpilno 1.vietu,  aiz sevis atstājot vairākus desmitus dalībnieku gan no Latvijas, gan Lietuvas. Jāatzīst – šī arī bija vienīgā disciplīna, kur piedalījās mūsu skolotājs  E. Zīverts.

Disciplīnā LEGO Sumo Rīgas Jauno tehniķu centra komandām negāja tik labi kā cerēts, jo no 3 robotiem tikai vienam izdevās kvalificēties fināla sacensībām, taču jāpiemin, ka šīs bija RJTC audzēkņu pirmās lielās sacensības kopā ar pieaugušajiem.

Disciplīnā LEGO line fallower – robots ar nosaukumu RJTC-4 un komandas sastāvu:  Raelu Lasmani, Robertu Grandānu un Rūdolfu Lūriņu izcīnīja 3. vietu, aiz sevis atstājot ļoti daudzus pieaugušos un vienaudžus entuziastus, kuri arī bija gatavojušies uzvarēt.

Apsveicam uzvarētājus no RJTC!

DSC_3267-1

DSC_3265

Share This Post On
468 ad