Nāc un piedalies!

Rīgas Jauno tehniķu centrs….. ar šo nosaukumu katram asociējas kaut kas cits. Tās ir pēdas, ko atstājuši bijušie un esošie audzēkņi, skolotāji, darbinieki – tās ir atmiņas, sasniegumi, draugi un prasmes visai turpmākajai dzīvei…

Rīgas Jauno tehniķu centrs dibināts 1951. gada 1. janvārī un savu darbību sāka Pētersalas ielā ar četriem pulciņiem – kokapstrāde, radiomehānika, automoto un lidmodelisms.

RJTC vairākkārt mainījis atrašanās vietu, līdz 2009. gadā pārcēlās uz savām “mājām” Bauskas ielā 88.

2019. gadā skolu tīkla optimizācijas rezultātā Rīgas Jauno tehniķu centram tika pievienots bērnu un jauniešu vides izglītības centrs “Rīgas Dabaszinību skola”, kas atrodas Ernestīnes ielā 8A.

Rīgas Jauno tehniķu centrs šobrīd ir viena no vadošajām bērnu un jauniešu interešu izglītības iestādēm Rīgā tehniskās jaunrades un vides interešu izglītības jomās. Šobrīd Rīgas Jauno tehniķu centrā tiek realizētas vairāk kā 50 interešu izglītības programmas dažādās jomās – tehniskā jaunrade, kultūrizglītība, sporta interešu izglītība, vides interešu izglītība un citas interešu izglītības programmas.

Mūsu skatījumā interešu izglītība ir sirds izglītība, tas ir piedzīvojums!

Novēlam ļauties piedzīvojumam, nevis noskatīties uz to no malas!

Ir lietas un vietas, kas paliek nemainīgas – arī šo mācību gadu sāksim ar iepazīšanās pasākumiem “Nāc un piedalies!”, kuru laikā uzņemsim audzēkņus, kuri vēlas apgūt jaunas prasmes un iemaņas dažādās jomās:

  • 3. septembrī 11.00 – 14.00, Rīgas Jauno tehniķu centrā norisināsies mācību gada atklāšanas svētki “Citāda zinību diena”, kuru laikā bērniem un jauniešiem tiek piedāvāta iespēja darboties radošajās darbnīcās, izzināt RJTC pulciņu plašo klāstu, iepazīties ar pulciņu skolotājiem, uzzināt pulciņu nodarbību laikus un pieteikties tajos;
  • 15. septembrī 16.00-19.00 atvērto durvju dienas “Veram plaši durvis vaļā”, kuru laikā būs iespēja iepazīties ar skolotājiem pulciņu kabinetos, lai izzinātu pulciņu darbu, izvēlētos savus un pieteiktos tajos.
  • 29. septembrī 15.00 – 18.00 atvērto durvju dienas “Nāc mūsu pulkā”, kuru laikā būs iespēja pieteikties pulciņos, kuros vēl būs brīvas vietas, lai radoši darbotos, sportotu, mācītos ko jaunu un izzinātu visu interesanto.

Ja vēlies pamēģināt dejot, būvēt, konstruēt, zīmēt, izzināt un būt kopā ar mums iestādes nometnēs, tad šis ir tieši Tev – NĀC UN PIEDALIES!

Gaidīsim visus 3. septembrī 11.00 – 14.00, 15. septembrī 16.00 – 19.00 un 29. septembrī 15.00 – 18.00, kā arī visa mācību gada garumā Rīgā, Bauskas ielā 88 un Ernestīnes ielā 8A!

Share This Post On
468 ad