RJTC Robotikas kauss 2023

2023. gada 4. novembrī Rīgas Jauno tehniķu centrā notika ikgadējās robotikas sacensības “Rīgas Jauno tehniķu centra Robotikas kauss 2023”.

Dalībai sacensībās tika pieteikti 45 Lego roboti pārstāvot 12 izglītības iestādes – Rīgas Jauno tehniķu centrs, Academy of young engineers, Š. Dubnova Rīgas Ebreju vidusskola, Rīgas 64. vidusskola, Jelgavas 4. vidusskola, Galēnu pamatskola, Limbažu valsts ģimnāzija, Maltas vidusskola, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija, Ciblas vidusskola, ARPC”Zeimuļs”, Blīdenes pamatskola.

Sacensību diena sākās ar Lego līnijsekotāju disciplīnu, kuras laikā katram braucējam (robotam) ir doti 2 braucieni, kuru laikā jāizbrauc trase ar kontrollaiku. Uzvar robots, kurš trasi izbrauc visātrāk. Lai arī tieši šī pati trase bijusi jau iepriekš, šajās sacensībās vairāku dalībnieku sagatavotajiem robotiem tā izrādījās par sarežģītu. Lai arī treniņbraucieni bija veiksmīgi, braucienos ar kontrollaiku vairāku dalībnieku roboti finišu nesasniedza. Pēc pirmā neveiksmīgā brauciena tika dota iespēja uzlabot programmu vai pašus robotus, taču arī otrajā braucienā finišs netika sasniegts, tādēļ netika fiksēts kontrollaiks. Kopumā trasi veiksmīgi izbrauca tikai 4 dalībnieku roboti.

Dienas turpinājumā sekoja Lego sumo disciplīna, kuras laikā 2 dalībnieki vienlaicīgi novieto savus robotus uz ringa un pēc tiesnešu starta signāla tie tiek palaisti un uzsāk cīņu. Mačs noris divos/trīs raundos – līdz kāds no robotiem ir uzvarējis 2 cīņas. Lielā dalībnieku skaita dēļ robotu apakšgrupu cīņas Lego sumo roboti sāka vienlaicīgi uz 5 ringiem. Pēc apakšgrupu rezultātu apkopošanas norisinājās spraigas fināla cīņas, lai noskaidrotu pašus ātrākos un stiprākos robotus. Tiesneši lēma Lego sumo disciplīnā apbalvot arī 4. vietas ieguvējus.

Lai iepriecinātu un motivētu arī turpmākai dalībai sacensībās, kā pateicību par dalību sacensībās katrs dalībnieks saņēma arī praktisku veicināšanas balvu – ar konfektēm pildītu kastīti, kur turpmāk uzglabāt Lego detaļas.

Robotikas sacensību “Rīgas Jauno tehniķu centra Robotikas kauss 2023” rezultāti

Share This Post On
468 ad