Noslēdzies konkurss ”Latvijas pērle – arhitektūra”

Ar mērķi popularizēt jēgpilnu laika pavadīšanas iespēju vasarā, veicināt bērnu un jauniešu interesi par Latvijas skaistākajām vietām, aicinot pētīt arhitektūras daudzveidību un tās vizuālos aspektus Latvijas pilsētās un laukos, kā arī attīstīt fotografēšanas prasmes un iemaņas, fotogrāfijās ietverot konkrētās vietas īpašākās iezīmes, Rīgas Jauno tehniķu centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi no 2022.gada 19.septembra līdz 2022.gada 21.oktobrim rīkoja Rīgas atklāto bērnu un jauniešu foto konkursu – izstādi „Latvijas Pērle-arhitektūra”.

Konkursam tika iesniegti 47 darbi no 13 Rīgas vispārējās izglītības un interešu izglītības iestādēm. Dalībnieki savos darbos bija atklājuši Latvijas arhitektūras daudzveidību – no seniem šķūnīšiem laukos līdz pat modernām celtnēm galvaspilsētā! Dalībnieku darbi tika vērtēti trīs vecuma grupās – 7 – 10 gadi, 11 – 15 gadi, 16 – 25 gadi. Darbus vērtēšanai tika piesaistīti profesionāli fotogrāfi un mākslinieki, kas darbos vērtēja gan tehnisko un māksliniecisko izpildījumu, gan arī darbu saturu.

Konkursa rezultāti:

7 – 10 gadi:

1.v. Jasmīna Muceniece – “Gailis”

2.v. Edgars Andersons – “Mežaparks skan”

3.v. Mārtiņš Andersons – “Miers”

11 – 15 gadi:

1.v. Monta Mozerte – “Augstceltnes”

2.v. Vilis Civkašs – “Gaismas pils negaisa mākoņos”

3.v. Šarlote Eleonora Kumpiņa – “Daugavpils ielas pērle atspulgā”

16 – 25 gadi:

1.v. Annija Balčūne – “Stacija”

2.v. Evelīna Marta Svekre – “Zunda”

3.v. Artūrs Nemiro – “Rīgas nami agrā rītā”

Simpātiju Balva – Paula Virse – “Pasakas sākums”

Ar konkursa laureātiem par balvu saņemšanu sazināsimies personīgi 2022. gada 24. oktobrī.

Konkursa darbu izstāde joprojām apskatāma RJTC 3. Stāva gaitenī, Bauskas ielā 88, kā arī Rīgas Jauno tehniķu centra Facebook lapā.

Pateicamies par atbalstuRīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, kā arī konkursa žūrijai – Dace Bluma Photographer, FRAME it Films & Photography, Mētra Drulle Artist, lianiite_photo!

Liels paldies arī pedagogiem par atbalstu audzēkņiem augstvrtīgu darbu radīšanas procesā!

Uz tikšanos nākamajos konkursos!

Share This Post On
468 ad