“Gadskārtu svētki”

Laika posmā no 2022.gada 2.maija līdz 2022.gada 24.novembrim Rīgas Jauno tehniķu centrs īsteno projektu “Gadskārtu svētki”, kas tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt Ukraiņu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu iekļaušanu Latvijas sabiedrībā, gan paplašinot viņu zināšanas par mūsu kultūru, tradīcijām un latviešu valodu, gan radot iespēju atrast jaunus draugus. Projekta īstenošanas vieta ir Rīgas Jauno tehniķu centra struktūrvienība “Dabaszinību skola”, Ernestīnes ielā 8A, Rīgā.

2022.gada 21.junijā no plkst.17.00 līdz plkst.19.50 notika pirmā projekta aktivitāte veltīta Līgo svētkiem.


Tajā piedalījās 16 Ukrainas un Latvijas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem. Pasākuma mazie dalībnieki uzzināja par Līgo svētku svinēšanas tradīcijām Latvijā un gāja tematiskajās rotaļās iestādes dārzā.

Viņi darbojās puķkopības radošajā darbnīcā, kur iestādīja Līgo tradicionālo augu- papardi un piedalījās dažādu veidu paparžu meklēšanā, kā arī vainagu pīšanas darbnīcā, kur iepazinās ar vainagu pīšanas pamatprincipiem, iegūtās zināšanas izmantojot praksē, lai izveidotu savu Līgo vainagu.

Rīgas Jauno tehniķu centra metodiķe

Margarita Malcāne-Bodrova

Share This Post On
468 ad