Foto konkurss – izstāde „Latvijas Pērle-arhitektūra”

Rīgas Jauno tehniķu centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi no 2022.gada 19.septembra līdz 2022.gada 21.oktobrim rīko Rīgas atklāto bērnu un jauniešu foto konkursu – izstādi „Latvijas Pērle-arhitektūra”. 

Vasara ir labākais laiks, lai aktīvi atpūstos, apceļojot savu dzimto zemi. Tā ir iespēja jēgpilni pavadīt brīvo laiku, iepazīt kaut ko jaunu un veidot savas vasaras īpašās atmiņas, iemūžinot tās fotogrāfijās. Ikdienas pastaigas Vecrīgā, brīvdienas kādā Latvijas pilsētā vai ciemošanās pie vecmāmiņas laukos –  vēro vidi sev apkārt, pamani īpašo vai atšķirīgo, ķer nozīmīgus kadrus, radi savu skaistāko fotogrāfiju un padalies ar to ar citiem!

Vasaras brīvlaika laikā konkursa dalībnieki tiek aicināti apceļot Latviju, iemūžinot fotogrāfijās īpašākās Latvijas arhitektūras “pērles”! 

Konkurss tiek organizēts ar mērķi popularizēt jēgpilnu laika pavadīšanas iespēju vasarā, veicināt bērnu un jauniešu interesi par Latvijas skaistākajām vietām, aicinot pētīt arhitektūras daudzveidību un tās vizuālos aspektus Latvijas pilsētās un laukos, kā arī attīstīt fotografēšanas prasmes un iemaņas, fotogrāfijās ietverot konkrētās vietas īpašākās iezīmes.

Konkurss norisināsies trīs vecuma grupās: 

– sākumskola (7 – 10 gadi); 

– pamatskola (11 – 15 gadi); 

– vidusskola un jaunieši (16 – 25gadi).

Lai piedalītos konkursā – līdz 2022. gada 20. septembrim jānosūta fotogrāfijas kopā ar pieteikuma anketām elektroniski uz e-pastu: sziverte2@edu.riga.lv ar norādi “Dalība foto konkursā” un jāiesniedz izdrukātus darbus 2022.gada 19. un 20.septembrī 10.00 – 18.00 Rīgas jauno tehniķu centrā, Bauskas ielā 88 vai pa pastu līdz 2022. gada 17.septembrim (pasta zīmogs) Bauskas iela 88, Rīga, LV-1004 ar norādi: izstādei „Latvijas pērle-arhitektūra”. 

Konkursa darbu izstāde tiks organizēta RJTC telpās, 3. stāva gaitenī no 2022.gada 26.septembra līdz 04.novembrim. Konkursa darbi būs apskatāmi arī RJTC Facebook lapā.

Konkursa nolikums

Lai jauka, piedzīvojumu un jaunatklājumu pilna vasara! 

Share This Post On
468 ad