Konkurss – izstāde “Rūķu māja”

Rīgas Jauno tehniķu centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi organizē Rīgas jaunāko klašu skolēnu un viņu vecāku tehniskās modelēšanas konkursu – izstādi “Rūķu māja”.

Šis konkurss tāpat kā daudzi citi pasākumi norisinās attālināti. Ņemot vērā dalībnieku vecumu, kas ir no 7 līdz 12 gadiem, nolēmām konkursa uzdevumu ļaut pildīt kopā ar pieaugušo: mammu, tēti vai citu ģimenes locekli. Šāds formāts un konkurss tika organizēts pirmo reizi. Tika saņemti 69 pieteikumi no Rīgas interešu izglītības iestādēm un vispārizglītojošām skolām.

Katram dalībniekam tika sagatavota uzdevumu paciņa, kas bija jāsaņem Rīgas Jauno tehniķu centrā. No saņemtajiem moduļiem bija jāuzkonstruē un jāizkrāso tēmai atbilstošs darbs. Darba fotogrāfijas jāiesūta žūrijai, lai novērtētu. Žūrija vērtē gan tehnisko izpildījumu, gan fotogrāfijas kvalitāti, gan māksliniecisko izpildījumu.

Darbi apskatāmi galerijā:

Ceram, ka dalībnieki pavadīja interesantu un radošu laiku ģimenes lokā! Par piemiņu no konkursa – katrs dalībnieks patur savu darbiņu.

Godalgotās vietas tiks paziņotas individuāli sazinoties ar uzvarētājiem ar e-pasta palīdzību!

Paldies RJTC Tehniskās modelēšanas un konstruēšanas pulciņa skolotājam Jānim Rage – Raģim par ieguldīto darbu konkursa sagatavošanā un organizēšanā!

Laura Timša

RJTC izglītības metodiķe

Share This Post On
468 ad