Rīgas Jauno tehniķu centram – 70!

Šodien mums lieli svētki, jo tieši pirms 70 gadiem, 1951. gada 1. janvārī, tika dibināta Rīgas Jauno tehniķu stacija.


“Mums ir mērķtiecīgi audzēkņi, kuri izcīna godalgotas vietas, talantīgi jaunie mākslinieki ar panākumiem gan Latvijā, gan ārzemēs, mums ir vieni no talantīgākajiem skolotājiem un čaklākajiem darbiniekiem.


Tā ir beznosacījuma mīlestība pret savu darbu. Tāpat kā mēs katrs svinam savu dzimšanas dienu, atzīmējam arī savas darba vietas dzimšanas dienu. Tās dziļākā jēga ir prieks par piedzimšanu.

Pateicamies kādreizējiem direktoriem, kuri, radot šo iestādi, nemaz nenojauta, ka tajā mēs varētu piepildīt savus sapņus un mērķus. Mums katram ir kaut kas savs, kas dara laimīgu, bet kopīgā laime ir audzēkņi, kuriem ir vēlme sportot, gleznot, veidot, konstruēt, modelēt vai darīt jebko citu. Mēs attīstām bērnos un jauniešos spējas un talantus, nodrošinām ievirzi karjeras izvēlē.


Ir gandarījums, ja Tavs audzēknis sasniedz labus rezultātus kādā jomā, ir gandarījums, ja bērni un jaunieši vienkārši nāk uz mūsu centru arī tad, ja neko īpaši negribas un nekas īsti nepadodas… Viņi ir drošībā! Viņiem ir iespēja darīt labus darbus un vienkārši pavadīt laiku jaunā vidē!


Mūsu skatījumā – interešu izglītība ir sirds izglītība, tas ir piedzīvojums❤️.
Novēlam ļauties piedzīvojumam, nevis noskatīties uz to no malas!
/RJTC direktore Ramona Šmitiņa/

Sveicam skolotājus, esošos un bijušos audzēkņus, viņu vecākus, vecvecākus un visus RJTC draugus, atbalstītājus un sadarbības partnerus Rīgas Jauno tehniķu centra 70 gadu jubilejā!

📚Janvāra piektdienās publicēsim interesantus faktus no RJTC vēstures.

Share This Post On
468 ad