Rīga- Eiropas Krustcelēs

Rīga- Eiropas Krustcelēs

Apceļot Eiropu četrās nedēļās? Nogaršot nacionālos ēdienus, izdejot dejas, izdziedāt dziesmas un pat pagatavot katrai valstij raksturīgo suvenīru ar paša rokām? Vai tas maz ir iespējams? Jā, Rīgas bērnu un jauniešu centri pierādīs, ka ir iespējams apceļojot visu Eiropu četrās nedēļās!

Četras sestdienas ( no 4. līdz  25. oktobrim ) bērni, jaunieši, vecāki, radi, draugi un kaimiņi ir aicināti pievienoties Rīga- Eiropas kultūras galvaspilsēta CEĻA KARTES galamērķos – 14 bērnu un jauniešu centros, kas aizvedīs interesentus nebijušos piedzīvojumos pa Eiropu, iepazīstot daudzpusīgo Eiropas tautu kultūru.

 

11.10.2014. no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00 Rīgas Jauno tehniķu centrs piedāvā apmeklēt pasākumu „Luksemburgas iespaidi”. Tematika – VIDUSLAIKI. Luksemburga ir sestā mazākā valsts un vienīgā Lielhercogiste pasaulē. Neskatoties uz mazajiem izmēriem, tā slēpj daudzus vēsturiskus un kultūras apskates objektus. Pirmās rakstiskās ziņas par Luksemburgu ir no 963. gada. Pilsēta vienmēr atradusies lielu ceļu krustojumā, tāpēc gadsimtu gaitā kļuva par ļoti nocietinātu pilsētu. Mūsdienās Luksemburgas Lielhercogistē atrodas vairākas nozīmīgas Eiropas Savienības iestādes.

Pasākums sāksies ar vizuāli plastiskās mākslas izstādes atklāšanu par Luksemburga.

Pēc izstādes atklāšanas apmeklētājiem būs iespēja darboties radošās darbnīcās, kur katrs varēs atrast sev piemērotu nodarbi. Rīgas Jauno tehniķu centra pulciņu skolotāji apmeklētājiem būs sarūpējuši dažādas tematiskas VIDUSLAIKU nodarbes saistībā ar Luksemburgas vēsturi, paražām un simboliem.

 

Neaizmirsti ceļojumā nodrošināties ar CEĻA KARTI, to varēsi saņemt uz vietas pasākuma laikā, kā arī iepriekš – RĪGA- 2014 stendos. Ja apmeklēsi vismaz četrus piedzīvojuma galamērķus un sakrāsi četrus zīmodziņus, varēsi piedalīties lielajā IZLOZĒ! Seko informācijai https://www.facebook.com/events/947534318595039/ un uzzini, kādas balvas tevi sagaida!  Iespējams, kādam būs iespēja doties īstā ceļojumā? Pavisam drīz to varēsi uzzināt!

 

Tiekamies Eiropas piedzīvojumā Rīgas Jauno tehniķu centrā un 13 citos galamērķos, jo nav vienkāršāka veida, kā apceļot Eiropu!

krustceles_nets (1) (1)

Share This Post On
468 ad